(Фото галерија/Видео) 20-ти Традиционални Зимски игри “Подгорци-2018“

0

Како и секоја година така и оваа, во текот на месец фебруари, ги организираме нашите познати традиционални Зимски игри “Подгорци-2018“.

Оваа година за нас е посебна бидејќи пристигнавме до нашата јубулејна бројка од 20 години од почетокот на ова активност на нашите здруженија.

Во ова пригода би сакал да им се заблагодарам на сегашните така и оние изминатите учесници кои влегуваа во организацијата на овие игри, се разбира и здруженијата на населба Подгорци “ЕД Тишкинец“ и ЗОК “Амбиција“, како и драмското студио “Кади Бабе“.

Исто така би сакал да им се заблагодарам и на нашите досегашни спонзори кои секоја година изнаоѓаа начин како да го помогнат продолжувањето на ова традиција.

Се надевам, иншаллах да ја дочекаме и наредната, притоа на сите оние кои денес решија да бидат дел од овие наши игри да им се заблагодарам, а се разбира и на нашите сограѓани и од другите населби кои се одлучија да бидат дел од ова традиција и сите денес заедно да бидеме дел од овој преубав амбиент во пределите на Подгоречка планина.

Со овие зборови, еден од организаторите на овие традиционални игри г-динот Решат Арсланоски ги отвори овогодинешните 20-ти Традиционални Зимски игри “Подгорци 2018“,.

А, ние почитувани, по повод овој настан Ви го пренесуваме денешниот амбиент од просторот на местото познато како Црни Камења, она што го забележа објективот  на редакцијата на Дубаи Портал.

 

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име