GUTA

Русија им дала гаранции на бунтовниците за безбедно преминување од Источна Гута

Руската војска понудила гаранции за безбедно преминување од сириската енклава Источна Гута на бунтовничките борци и нивните семејства. Министерството за одбрана на Русија изјави во соопштението наведува ќе овозможи транспорт и безбедно преминување на бунтовничките борци кои ќе се согласат да си заминат и дека ќе го гарантираат нивниот имунитет од кривично гонење.

Во соопштението се наведува дека бунтовниците кои заминуваат со своите семејства можат со себе да го понесат и сопствено оружје, објави Ројтерс.

Извор:(Vijesti / ФЕНА)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× two = 14

%d bloggers like this: