jusufspahic

Мухамед Јусуфспахиќ прв амбасадор на Србија во Саудиска Арабија

Амбасадорот на Србија во Саудиска Арабија, Мухамед Јусуфшахиќ, му го предал акредитивното писмо писмото кралот на таа земја, Селман бин Абдул Азиз. Муфтиј Јусуфштахиќ му ги предаде акредитивните писма на официјалната церемонија во понеделникот, 5 март, објави Исламската заедница на Србија.

Јусуфспахиќ на тој начин официјално стана првиот српски амбасадор во Саудиска Арабија, а воспоставувањето дипломатски односи треба долгорочно да ја зголеми трговската размена, да ги олесни инвестициите во главниот град на Саудиска Арабија, да го олесни протокот на луѓе, идеи, технологија, трансфери РТС.

Истиот ден акредитивни писма од своите претседатели на саудискиот крал му ги предале и амбасадорите на Монголија, Нигерија, Словачка, Нов Зеланд, Јапонија, Турција, Полска, Уругвај, Португалија, Азербејџан, Либан и Латвија.

(Vijesti. / SRNA)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = twenty four

%d bloggers like this: