акса

Евреи го блокирале влезот во Акса

Стотина ултра ортодоксни Евреи денес го блокирале главниот влез во Ерусалим како би протестирале против приведувањето на членови на нивната заедница кои одбиле да се пријават за воена обврска.

Во Израел воената служба е обавезна за повеќето Евреи.

Меѓутоа ултра оротдоксните Евреи, чии политички партии имаат голема улога во коалиционата политика на земјата, обезбедиле изземање од војската, пренесува АП.
Извор:cdmLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 6 = three

%d bloggers like this: