w1

Абдулах бин Зајед ја отвори амбасадата на ОАЕ во Руанда

Кигали, 9 март 2018 година (ВАМ) – Х. Х. Шеик Абдула бин Зајед ал Нахјан, Министер за надворешни работи и меѓународна соработка, ја отвори амбасадата на Обединетите Арапски Емирати во Кигали за време на неговата државна посета на Руанда.عبدالله بن زايد يفتتح مقر سفارة الإمارات في كيغالي 1
“Отварањето на амбасадата ја пренесува решителноста на Обединетите Арапски Емирати за зајакнување на намерите за соработка со Руанда низ различни области”, изјавил Х.Х. Шеик Абдулах по сечење на лентата и подигање на завесата, отворајќи ги новите простории во присуство на руандскиот министер за надворешни работи, Луиз Мушикивабо.
Главниот дипломат на Руанда изразил задоволство од отворањето на амбасадата на Обединетите Арапски Емирати, која, како што рече, доаѓа како чекор напред на патот за одгледување на повеќе плодни односи меѓу двете пријателски земји.
На отворањето присуствувале државниот министер за меѓународна соработка Реем бинт Ибрахим Ал Хашими и Абдула Мохамед ал Тикиви, амбасадор на Обединетите Арапски Емирати во Руанда заедно со голем број арапски амбасадори акредитирани во африканската земја.
 Izvor:WAM / Hatem MohamedLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − = 1

%d bloggers like this: