w1

(Фото/Видео) Владетелот на Шаржа во посета на изградбата на новата џамија

ШАРЖА, 12 март, 2018 година (wam) – Х.Х. д-р Шеик Султан бин Мохамед Ал Касими, член на Врховниот совет и Владетел на Шаржа, денеска извршија увид во проектот за изградба џамијата во Шаржа во областа Ал Тај, Шаржа.سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 4

Посетата е во интерес на шеикот Султан да ја следи напредокот на услугите и научните проекти кои им служат на жителите, ги задоволуваат нивните потреби и ги обезбедуваат сите елементи на пристоен живот преку воспоставување на разни објекти и модерна инфраструктура во согласност со научните и општествената ренесанса, како и целокупните планови за развој во емирот.

За време на посетата, неговото височество, владетелот на Шарја, беше информиран од страна на службениците за напредокот на проектот и на сите негови капацитети.

При запчознавањето со деталните  инженерски и градежни планови на џамијата и нејзините сервисни објекти и области за дистрибуција, шеикот Султан направил голем број технички забелешки и наложи некои модификации да им дадат поголема удобност на верниците.

Џамијата во Шаржа е една од најважните џамии во емирот на која шеикот придава посебна грижа која го надгледува неговиот дизајн и сите нејзини внатрешни дизајни, натписи, украси и исламски линии инспирирани од исламската архитектура.سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 1سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 3سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 4سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 2سلطان القاسمي يتفقد مشروع جامع الشارقة في منطقة الطيّ 5Извор:WAM / Рола Алгул / Нур Салман
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six × 6 =

%d bloggers like this: