w1

(Фото) Црвената полумесечина на Емиратите достави пакети со храна во Таиз, Јемен

ТАИЗ, Јемен, 15 март 2018 година (WAM) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, продолжува со своите  хуманитарни кампањи во Јемен, како дел од напорите за подобрување на животот на луѓето таму и да им помогне да ги надминат тешките животни услови што произлегуваат од блокади поставени од иранските поддржани милиции Хути.

Како дел од втората фаза од кампањата, ЕРЦ дистрибуираше 1.180 пакети за храна во повеќе села во провинцијата Таиз.

Џума Абдула Ал Мазуеи, раководител на тимот на ЕРЦ во Аден, изјави за новинската агенција Емирати, ВАМ, дека напорите се дел од заложбата на раководството на ОАЕ за поддршка на Јеменскиот народ и олеснување на нивното страдање преку обезбедување на разновидна помош, развојни проекти.

Корисниците изразија благодарност и благодарност до раководството на ОАЕ, владата и луѓето за нивната поддршка на нивните браќа во Јемен.

Извор:WAM/Rasha Abubaker/Esraa Ismail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × 9 =

%d bloggers like this: