w1

(Фото/Видео) Црвената полумесечина на Емиратите со хуманитарна помош и во Тарим, Јемен

ХАДРАМАУТ, (WAM) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, пред три дена дистрибуираше хуманитарна помош за семејствата во Ал Сувај во Дирекцијата Тарим, Вади Хадраму, Јемен, како дел од проектот за помош на жителите на Хадрамаут Сојузот, за олеснување на нивните страдања и подобрување на нивните животни и економски услови.

الهلال الأحمر يوزع مساعدات غذائية على المحتاجين بمديرية تريم  حضرموت.  /1/

Помошта е исто така дел од хуманитарните напори на Обединетите Арапски Емирати за да им помогне на јеменскиот народ за време на “Година на Зајед” и да учествуваат во напорите за хуманитарна помош ширум светот.

ЕРЦ има за цел да им помогне на илјадници семејства кои страдаат од тешки и очајни економски и услови за живеење, кои беа предизвикани од недостиг на основни резерви и колапс на локалната економија, поради војните и природните катастрофи што го погодија регионот.

Многу корисници на помошта во Вади Хадрамаут го изразија своето задоволство во напорите на ЕРЦ за да им дадат помош, кои беа дистрибуирани од стотици ЕРЦ тимови во многу области и во окрузите Хадрамут, вклучувајќи ги и оддалечените области.

Тие, исто така, ја пофалија улогата на Обединетите Арапски Емирати во обезбедувањето хуманитарна поддршка за луѓето од Хадрам и од целиот Јемен, притоа забележувајќи што страдаат поради недостаток на основни барања за живот.

Абдул Азиз ал Џебери, претставник на ЕРЦ, изјави дека ЕРЦ продолжува да ги подобрува животите на локалните жители, обезбедувајќи суштински услуги и отварање на витални проекти. Тој, исто така, ја истакна желбата на ЕРЦ да обезбеди помош за оние кои заслужуваат помош и поддршка.

Тој објасни дека напорите на Обединетите Арапски Емирати за испорака на хуманитарна помош за сиромашните семејства е дел од наследството на основачот на земјата, починатиот шеик Заид бин Султан Ал Нахјан, кој го продолжуваат претседателот Неговото височество Шеик Калифа бин Зајед Ал Нахјан и вицепремиерот Претседател, премиер и владетел на Дубаи, заедно со неговото височество шеикот Мохамед бин Рашид Ал Мактум Неговото Височество Шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, престолонаследникот на Абу Даби и заменик-врховен командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати.

Ова наследство е она што го води ЕРЦ да продолжи да води во областа на меѓународната хуманитарна работа и да заземе напредна регионална и меѓународна позиција, додаде тој.

الهلال الأحمر يوزع مساعدات غذائية على المحتاجين بمديرية تريم  حضرموت.  /3/الهلال الأحمر يوزع مساعدات غذائية على المحتاجين بمديرية تريم  حضرموت.  /4/

Извор:WAM / Hazem Hussein / Tariq alfaham
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × 6 =

%d bloggers like this: