tesla vselena

ТЕСЛА РОАДСТЕР КРСТАРИ ПО ВСЕЛЕНАТА: А, каде е денес?

Во февруари вселенската агенција Space X  во Сончевиот систем ја лансираше револуционерната ракета Falcon Heavy , а автомобил од марката Тесла продолжува да поминува низ вселената.

Директен пренос на движење на автомобилот траеше само неколку часа, а бидејќи сега навлезе длабоко во вселената преносот е прекинат заради тоа што повеќе нема батерии со кој би можел да испрати пренос во живо.

Иако Тесла Роудстер-от повеќе од еден месец е во вселената, многумина се прашуваат каде е моментално сега. Одговорот е 6 милиони милји од Земјата.

Благодарение на сајтот http://www.whereisroadster.com/ можете да го следите автомобилот во реално време.

Муск уште во февруари истакна дека постојаното следење на Тесла Роудстер-от ќе биде можно да се следи токму преку оваа веб страница.

Тесла Роадстер патува кон Марс со брзина од 39,357 милји по час, а до Црвената планетата траба да помине уште 116,000,000 милји.

Извор:(TBT)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− six = 0

%d bloggers like this: