evrei-aksa

Група од 152 еврејски екстремисти упаднаа во дворот на Ал Акса

Група 152 еврејски екстремисти, придружувани од израелската полиција, упаднаа во дворот на  Ал-Акса.

Канцеларијата за вакуфите во Ерусалим соопшти дека десетици еврејски екстремисти влегле во дворот на Ал-Акса.

Во соопштението се вели дека еврејските екстремисти, меѓу нив и 47 војници, ја нарушиле светоста на џамијата.

Овие денови се очекува поголем прилив на Евреи во Ал-Акса поради прославата на Паша.

Извор: Анадолија
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven − 5 =

%d bloggers like this: