w1

(Фото/Видео) ЕМИРАТИ: Зајед Хуманитарната кампања започна мисија во Занзибар

ЗАНЗИБАР, 18 март, 2018 (WAM) – Зајед хуманитарната кампања ја започна својата мисија за помагање на обесправените и загрозените во селата во Занзибар, под надзор на емиратите и локалните лекари.حملة زايد الانسانية تبدء مهامها الانسانية في القرى الزنجبارية 2

Д-р Рејм Отман, амбасадор на хуманитарна акција, изјавил дека иницијативата за застапување “Зајед” од своето основање е заинтересирана да изнајде реални решенија за здравствените, социјалните и економските прашања, преку организирање на доброволни програми за здравствена заштита.

Д-р Адел Ал Шамири, извршен директор на иницијативата Зајед и претседател на ОАЕ Лекарите, истакнал дека кампањата привлекла повеќе од 50 волонтери, кои биле обучени да работат како дел од хуманитарниот волонтерски медицински тим на кампањата во Занзибар, според најдобри меѓународни стандарди.

Тој објасни дека во наредниот период ќе биде забележан напредок во хуманитарната работа на кампањата во Занзибар, која ќе вклучува нови одржливи иницијативи кои ќе помогнат во промовирањето на волонтерството и додавање на хуманитарните достигнувања на ОАЕ. Кампањата, исто така, вклучува и употреба на мобилни клиники и полски болници, кои ќе обезбедуваат услуги базирани на одржлив оперативен план и ќе има за цел да ги лекува илјадници постари лица во различни села во Занзибар, во координација со Министерството за здравство на земјата, додаде тој.

Пациентите кои беа лекувани во мобилните клиники и полициската болница од локалните села ја пофалија хуманитарната улога на ОАЕ, како и напорите на волонтерите од ОАЕ и Занзибар за лекување на илјадници пациенти.حملة زايد الانسانية تبدء مهامها الانسانية في القرى الزنجبارية 1

Извор:WAM / Esraa Ismail / Nour Salman
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ five = 7

%d bloggers like this: