putin-2

Ликот на Путин на зграда на Британско Министерство: “Ви недостигав ли?“

Кратко по завршувањето на изборите за претседател на Русија на зградата на Министерството за надворешни работи на Велика Британија, се појави фигура на насмеаниот Владимир Путин, пишува РТ.

Поикрај сликата на рускиот претседател на англиски јазик, било напишано и: “Дали ви недостигав?”.

Акцијата била организирана од страна на уметничката група “Filozoraptors”.

Нивната цел била да ги повикаат властите на Велика Британија и другите западни земји да го почитуваат изборот на руските граѓани за време на гласањето за претседател на русија одржани на 18 март.

Извор:cdm
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + = eight

%d bloggers like this: