Најпрво би сакале да му се заблагодариме на Возвишениот Аллах џ.ш што еве дочекавме и ни даде можност да го дочекаме и овој ден, односно завршиме и оваа фаза од овој наш верски објект, Аллахова куќа.

Исто така би сакале да им се заблагодариме и на сите оние кои секој на свој начин допринесуват во изградбата на овој наше верски објект, за кој како што гледате имајќи ги во предви временските услови од почетокот на поставувањето на камен темелникот успеавме за краток период до достигнеме до овој дел од градбата.

Ни преостанува уште една завршна плоча, и иншала се надеваме дека и таа како и изминатите ќе помине без и било каков проблем, бидејќи веќе ни претстои убаво пролетно-летно време.

Досега немаме никаков проблем во текот на одвивањето на предвидените активности, како од работна сила, така и од страна на финансискиот аспект кој ни се овозможува од страна на наши поединци и фирми, како од Подгорци така и од надвор.

Како што забележавте, вредните раце на нашите мајстори за краток период ја подготвија и оваа фаза од градбата, фаза која иншалах денес треба да ја завршиме со бетонирање на ова плоча која има околу 430 м2.

Уште еднаш би сакале да им се заблагодариме на сите оние кои допринесуваат во изградбата на оваа наша Аллахова куќа, како на оние кои секојдневно издвојуваат време во градбата, така и на оние кои со финансиски дел обезбедуваат непречено одвивање на предвидените активности – стои во краткото известување од страна на лицата задолжени за реализација на градбата.

А, ние почитувани Ве потсетуваме дека Подгоречката џамија започна да се гради на:

1.Камен темелник – 30.12.2017

2.Бетонирање на темелна плоча – 04.01.2018

3.Бетонирање на прва плоча – 01.02.2018

4.Бетонирање на втора плоча – 07.04.2018

Видео: Бетонирање на 2-ра плоча

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име