kapenje indija

ЕГИПЕТ: Во традиционално пролетно капење во Нил починале 16 лица

Египќаните од античко време со низа на манифестации го обележуваат доаѓањето на пролетта, а една од најистакнатите традиции е и раното пролетно капење во надојдениот и студен Нил.

Локалните медиуми објавија дека во изминатите неколку дена во крајбрежните градови на Нил се удавиле најмалку 16 лица .

Меѓу жртвите се малолетници, а надлежните египетски власти започнаа истрага за овие случаи.

Извор:faktor
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− five = 2

%d bloggers like this: