w1

ЕМИРАТИ: Над 5000 пациенти третирани од доброволци на “Eyal Zayed” во Занзибар

ЗАНЗИБАР, Танзанија, 11 април, 2018 година (WAM) – Медицински волонтери на Eyal Zayed или “Zayed’s Sons” успешно третираат повеќе од 5.000 деца и постари пациенти во Занзибар, Танзанија.

Во моментов стационирани во Занзибар, волонтерите под надзор на медицинскиот персонал ги третираа непривилегираните пациенти од мобилни клиники и болници кои нудеа различни медицински услуги, како и програми за информирање за превенција на болести.

Хуманитарната иницијатива е во согласност со 2018 година како “Година на Зајед” и беше спроведена во соработка со иницијативата за застапување на Зајед, Друштвото на Дар ал Бер, Хуманитарната куќа на Шарјах и саудиско-германските болници.

Хирудр од Емиратите хирург и шеф на програмата, д-р Адел Ал Шами, истакнал: “Обединетите Арапски Емирати претставува одличен пример во волонтерството и хуманитарната работа преку своите различни меѓународни иницијативи и специјализирани медицински програми, отворајќи серија мобилни клиники и болници низ светот, ефикасно да придонесе за лекување на повеќе од 12 милиони луѓе во изминатите 18 години “.

Извор:WAM / Rasha Abubaker / Есраа Исмаил
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three × 8 =

%d bloggers like this: