1

Министерот за Економија Кресник Бектеши во посета на Емиратите

Амбасадата на Македонија присуствуваше на AIM2018, во Обединетите Арапски Емирати.Image may contain: 1 person, sitting and indoor

На истата присуствуваше и министерот за економија на Република Македонија Крешник Бектеши ја водеше официјалната делегација и се сретна со Неговото Височество. Султан Бин Саид Ал Мансури, министер за економија на Обединетите Арапски Емирати.

На средбата било разговарано за проширување на меѓусебната соработка од областа на економијата и други активности поврзани со неа.

Амбасадата продолжува да гради мостови меѓу Република Македонија и Обединетите Арапски Емирати.Image may contain: 3 people, people smiling, people standingImage may contain: people playing sports
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × 9 =

%d bloggers like this: