w1

Представник на Обединетите Арапски Емирати му ги предаде акредитивните писма на рускиот претседател Путин

МОСКВА, 13 април, 2018 година (WAM) – Махадад Хареб Мугар Ал Каили ги предаде акредитивните писма на Владимир Путин, претседател на Русија, како амбасадор на Обединетите Арапски Емирати во Москва, за време на церемонијата за 17 странски амбасадори во Кремљската палата во Москва. سفير الدولة لدى موسكو يقدم أوراق اعتماده للرئيس الروسي.  1

Претседателот Путин им честиташе на новите странски претставници на почетокот на нивните дипломатски должности, надевајќи се дека нивните активности во Руската Федерација ќе бидат продуктивни и ќе ги промовираат односите меѓу нивните земји и Русија.

Претседателот Путин ги повика странските претставници да го поттикнат развојот на мултилатералните односи со Русија, како и да промовираат политички дијалог, да ги подобрат своите трговски и економски односи и да ги продлабочат своите хуманитарни и културни врски.

“Улогата на дипломатијата и дипломатите е особено важна”, објаснил тој, истакнувајќи дека Москва е посветена на конструктивен дијалог со своите странски партнери и ќе промовира позитивна агенда.

Тој, исто така, ги истакна односите меѓу ОАЕ и Русија и напорите за нивно развивање, особено во енергетиката, туризмот и инвестициите, како и улогата на ОАЕ на Блискиот Исток.

Извор:WAM / Tariq alfaham
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × = 8

%d bloggers like this: