w1

(Фото/Видео) Црвената полумесечина на Емиратите дистрибуира храна во Хадрамаут, Јемен

ХАДРАМАУТ, 13 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, вчера дистрибуираше хуманитарна помош за спасување на жителите на долината Хадрамаут, кои страдаат од тешки животни услови.

Чекорот е продолжение на добротворните напори што ги спроведуваат Обединетите Арапски Емирати под водство на мудрото раководство за да се ублажат страдањата на јеменскиот народ и да се поддржат хуманитарните и развојните потреби во сите полиња.

Ахмед Ал-Нејади, заменик-шеф на тимот на ЕРЦ во Хадрамут, ја истакна желбата на ЕРЦ да продолжи со спроведувањето хуманитарни проекти и воведување помош за помош за да стигнат до сите Јеменски граѓани кои имаат потреба од различни одделенија на Хадрамут.الهلال الأحمر الإماراتي يواصل توزيع المساعدات الغذائية على الأسر الفقيرة في وادي حضرموت 2

Од своја страна, жителите, корисници на ова помош им се заблагодарија на Обединетите Арапски Емирати за тековните напори во помагањето на жителите на долината Хадрамаут, нагласувајќи дека помошта дојде во вистинско време, поради економските услови што се влошуваат од руралните области во Хадрамаут.

Извор:WAM / Esraa Ismail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 9 = ten

%d bloggers like this: