Protest in Nablus against military action in Syria

(Фото) НАБЛУС: Палестинците на протести за поддршка на Сирија

Десетици Палестинци се собрале денес во градот Наблус во северниот дел на Западниот брег во знак на поддршка на Сирија после американските, британските и француските напади врз ова арапска земја. Учесниците на демонстрациите замавнувале со Палестински и Сириски знамиња и носеле транспаренти на кои барале единство на сирискиот народ и државата.Image result for Nablus Palestinian protest support Syria

Друг про-сирски митинг ќе се одржи во Рамалах во текот на денот, пренесува палестинска новинска агенција Вафа,

Извор:(Vijesti / ФЕНА)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × = five

%d bloggers like this: