w1

(Фото) Црвената полумесечина на Емиратите обезбеди моќен генератор од 100 КW за Шабва, Јемен

ШАБВА, 15 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина на Емирати, во саботата, на Атак “Al Awshah” прганизација која се знимава со обезбедување на вода за пиење за повеќе од 5.000 луѓе во провинцијата Шабва, како донација им предаде генератор на електрична енергија со моќ од 100 кW. Овој потег е дел од напорите на Обединетите Арапски Емирати за обезбедување на Јеменски народ во ослободената област со најдобри услуги од различен вид." الهلال الأحمر الإماراتي " يدعم مشروع مياه عتق في شبوة بمولد كهربائي قدرته 100 كيلو وات. 4

Мохамед Ахмед Ал-Нејади, раководител на тимот на ЕРЦ во Шабва, изјави дека овој проект е дел од поддршката обезбедена од Обединетите Арапски Емирати за инфраструктурните проекти во провинцијата Шабва, со крајна цел да се ублажат страдањата на луѓето што се предизвикани од недостиг на вода и обезбедување на подобри услуги.

Проектот ќе ги снабди луѓето во сушниот регион Атак и околните области со свежа вода за пиење, додаде тој.

Ахмед Ал Кутлах, генерален директор на Одделот за вода на Шабх, му се заблагодари на Обединетите Арапски Емирати, под раководство на претседателот Неговото Височество Шеик Калифа бин Зајед Ал Нахјан и ЕРЦ за финансирање и поддршка на виталните инфраструктурни проекти во провинцијата.

Жителите на Атак, исто така, им се заблагодарија на Црвената полумесечина од Емирати за поддршка на овој проект и други важни проекти, во обид да се ублажат нивните страдања и да се нормализираат нивните животи." الهلال الأحمر الإماراتي " يدعم مشروع مياه عتق في شبوة بمولد كهربائي قدرته 100 كيلو وات. 2" الهلال الأحمر الإماراتي " يدعم مشروع مياه عتق في شبوة بمولد كهربائي قدرته 100 كيلو وات. 1

Ивзор:WAM / Elsadig Idriss / Esraa Ismail
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 6 = forty eight

%d bloggers like this: