w1

(Фото/Видео) Емиратите обезбедија хуманитарна помош за заболените од канцер во Јемен

ХАДРАМАУТ, Јемен, 16 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина на Емирати, во Гејл Бавазир, во Јемен во Хадрамутвчера им ја предаде хуманитарна помош на пациентите и нивните. Помошта е дел од напорите на ОАЕ за поддршка на оние што се соочуваат со тешки хуманитарни и економски услови во земјата.

Ахмед Ал Нејади, раководител на тимот на ЕРЦ во Хадрамаут, изјави дека дистрибуцијата на хуманитарна помош е наменета за поддршка на семејствата кои имаат најголема потреба, вклучувајќи ги и оние заболени од канцер.

Ал Нејади истакна дека ЕРЦ активно работи на ублажување на страдањата на  народ на Јемен во ослободените области, како дел од програмата за интензивна помош на организацијата, развиена во врска со “Годината на Зајед” во 2018 година.

Корисниците, за возврат, им се заблагодарија на ОАЕ за нивната континуирана помош и поддршка.

"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات إنسانية لمرضى السرطان في غيل باوزير 2"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات إنسانية لمرضى السرطان في غيل باوزير 1"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات إنسانية لمرضى السرطان في غيل باوزير 4

Извор:WAM / Rasha Abubaker / Есраа Исмаил
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = nine

%d bloggers like this: