w1

(Фото/Видео) Црвената полумесечина на Емиратите отврори систем за водоснабдување во Шабва, Јемен

ШАБВА, 17 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, во понеделникот го реализира проектот за водоснабдување кој ќе снабдува со вода за пиење голем број на делови во округот Мајфа во југоисточна провинција Шабва. " الهلال الأحمر الإماراتي " يفتتح مشروع مياه صعيد باقادر بمديرية ميفعة في شبوة اليمنية 4

Проектот е дел од напорите на ЕРЦ да им обезбеди на јеменскиот народ чиста, свежа вода.

Исто така овој проект е еден од инфраструктурните проекти финансирани од Обединетите Арапски Емирати кои се спроведуваат во согласност со директивите на раководството како одговор на барањата на луѓето во областите кои страдаат од недостиг на вода и недостаток на владини проекти во овој сектор.

Мохамед Ал-Нејади, раководител на тимот на ЕРЦ во Шабва, изјави дека проектот се состои резервоар за вода од 1000 м3, длабок бунар од 100 метри, 5 километрти долг водовод и интегрирана пумпа за вода со соларна енергија.

Ал-Нејади истакна дека ЕРЦ беше решителна да го заврши проектот навреме и да ги исполни договорените спецификации. “Тој (проектот) ќе го зголеми количеството на вода произведена во областите кои претходно немаа речиси никакви капацитети за вода, со што се подобрија животните услови”, рече тој.

Абдула Атик, директор на округот Мајфа, им се заблагодари на Обединетите Арапски Емирати и на ЕРЦ за разните хуманитарни, инфраструктурни, здравствени и образовни проекти, како и други програми за помош кои се спроведуваат во Шабва.

Тој истакнал дека : “Денес го отвораме овој проект финансиран од ЕРЦ кој стои како спас за жителите тука и околните области”. " الهلال الأحمر الإماراتي " يفتتح مشروع مياه صعيد باقادر بمديرية ميفعة في شبوة اليمنية 5 " الهلال الأحمر الإماراتي " يفتتح مشروع مياه صعيد باقادر بمديرية ميفعة في شبوة اليمنية 3 " الهلال الأحمر الإماراتي " يفتتح مشروع مياه صعيد باقادر بمديرية ميفعة في شبوة اليمنية 2

Извор:WAM / Elsadig Idriss / Rasha Abubaker
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 8 = eleven

%d bloggers like this: