opstina struga

На подрачјето на општина Струга се градат дивоградби, ваквите случаи да се пријават

Известување

Почитувани,

Ве известуваме дека на подрајчето на општина Струга, се врши постојана узурпација на јавните површини, изградба на нелегални објекти, поставување гаражи, и слично на зелени површини, тротоари, во дворовите на зградите без одобрение на надлежните органи.

Се известуваат сите жители на такви дивоградби, односно узурпација на јавна сопственост, со ставање предмети како гаражи, бараки и други подвижни и неподвижни предмети, доброволно да поднесе барање до надлежните органи на општина Струга.

Општина Струга бара соработка од своите граѓани за пријавување на сите вакви случаи.

Пријавите може да ги доставите на info@struga.gov.mk , како и на телефонскиот број 046 / 781-223.

Извор:Општина Струга/фејсбукLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven × 7 =

%d bloggers like this: