Avion_Khalid_bin_Salman_2_OneAbove

(Фото) САД / Саудиски принц ужива во раскош и патува со авион кој кошта 30.000 долари по час

Амбасадорот на Саудиска Арабија во САД Калид бин Салман ал Сауд живее луксузен начин на живот.

Ал Сауд е дел од кралското семејство на Саудиска Арабија, со оглед на тоа дека кралот Салман е негов татко, а постариот брат принцот Мохамед бин Салман, објави Businessinsider.

Ал Сауд има само 28 години, служел како пилот во Кралските воздухопловни сили, пред да стане амбасадор во 2017 година. Оттогаш тој се сретнал со претседателот Доналд Трамп, а,своето време го поминува во вила од 12 милиони долари која ја купил како студент на Џорџтаун и редовно патува со приватен Боинг 767, која чини 30.000 долари на час.Foto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-SaudaFoto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-SaudaFoto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-SaudaFoto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-SaudaFoto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-SaudaFoto: OneAbove by Comlux/Boeing 767 Khalid bin Salman al-Sauda

Извор:РСА
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − = 1