uaedeca

Топ ранг : Емиратите “Најдобра нациja за 2017 во арапскиот свет”

Дубаи: ОАЕ беше рангирана на прво место во арапскиот свет во однос на квалитетот на националноста, според Henley and Partners.

Во саботата канцеларијата на Дубаи Медиа ја потврди добрата вест и преку твит и соопшти: “Обединетите Арапски Емирати се рангирани на 1-ви место во арапскиот свет за квалитетот на националниот индекс во 2017 според Henley and Partners.”.

The Henley and Partners – Kochenov Quality of Nationality Index (QNI)има за цел да обезбеди сеопфатно рангирање на квалитетот на националностите ширум светот.
Годишниот индекс покажа дека Обединетите Арапски Емирати се подобрија од 44,5 проценти во 2016 година на 45,8 проценти во 2017 година и се искачија во последните пет години на 46 место на глобално ниво “главно како резултат на значајните чекори што земјата ги направи за пасош имателите и безвизните дестинации до Шенген зоната. “
Во арапскиот регион, Кувајт е втор и 82. место на глобално ниво, со Саудиска Арабија на трето место и 89. на глобално ниво.
За да се обезбеди високо ниво на сигурност, извештајот на QNI содржи широк спектар на строго квантитативни податоци.
https://twitter.com/DXBMediaOffice/status/987723180436606977?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fgulfnews.com%2Fnews%2Fuae%2Fgovernment%2Ftop-rank-uae-is-best-nationality-in-arab-world-1.2209362&tfw_site=gulf_news
На веб-страницата на Извештајот QNI, студијата потенцира дека: “Заради таа цел, QNI ги мери и внатрешната вредност на националноста, која се однесува на квалитетот на животот и можностите за личен раст во нашата земја на потекло и надворешната вредност на националноста, со која се идентификува различноста и квалитетот на можностите што ни ја овозможува нашата националност надвор од нашата земја на потекло “.
Франција е на врвот на листата како вкупен победник со индекс резултат од 81,7 отсто, по што следат Германија и Исланд со 81,6 и 81,5 поени.
САД се искачија за два рангирања на 27 место и постигнаа 69,4 проценти, додека Велика Британија беше рангирана на 13 со резултат од 78,2 проценти.
nacija
Падот на Велика Британија во рангирањето е засенет од Брексит, при што извештајот понатаму вели дека “Хард Брексит” ќе се заљуби во законот.
Особено, на национално ниво, постепено се намалува, особено во однос на економиите со побрзо растечки развој, како што се Кина, Обединетите Арапски Емирати и САД, чии националности продолжуваат да се зголемуваат во вредност година “, истакнал проф. д-р Димитри Коченов, соработник на QNI.
Соодветно на тоа, секоја загуба ќе се почувствува поакутно од страна на се повеќе изолирана Британија во случајот со Брексит “.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − = 5