w1

Црвената полумесечина на Емиратите со хуманитарна помош, за жителите на Ал Садрав, Јемен

ДАЛЕ, 24 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, ги интензивираше своите напори за поддршка на народот во Јемен, испраќајќи помош за спасување и засолниште во Ал Садрејн, провинција Џела, за да ги олесни страдањата на жителите на областа кои неодамна беа посетени од страна на волонтерски тим на ЕРЦ.

Набил Ал Афиф, потсекретар на гувернерот на Дале, ги пофали напорите на ЕРЦ за помагањето на Дале и другите ослободени јеменски гувернати.

Тој додаде дека обезбедувањето хуманитарна помош и материјали за засолниште е значителен гест од страна на луѓето од Обединетите Арапски Емирати и синовите на Зајед истовремено пофалувајќи ја улогата на Обединетите Арапски Емирати, предводени од претседателот Неговото височество Шеик Калифа бин Зајед Ал Нахјан и неговата хуманитарна рака, ЕРЦ . Тој ја увиде потребата од спроведувањето на многу проекти од страна на ЕРЦ и во 2018 година, и потпиша,  договор за започнување на други проекти, заклучил тој.

Извор:WAM / Nour Salman / MOHD AAMIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 9 = ten