w1

(Фото) Црвената полумесечина на Емиратите со нова хуманитарна помош за Хаис, Јемен

ХАИС, 24 април, 2018 година (ВАМ) – Луѓето од Хаис, вториот по големина град на Јемен за Црвеното Море, на Ходеида, добија илјадници пакети со храна и други основни материјали-намирници од тимовите на Емирати Црвената полумесечина (ЕРЦ) како дел од напорите на Обединетите Арапски Емирати кои продолжуваат да го во намалувањето на страдањата на народот во Јемен .

 الهلال الأحمر الإماراتي  توزع آلاف السلال الغذائية على سكان  حيس اليمنية /3/ /Medium/

Ова е третата акција на хуманитарна помош што неодамна ја добија жителите на Хаис, кои живеат тешки околности и мизерни човечки услови како директен резултат на криминалните практики извршени од страна на милициите на Хутите, поддржани од Иран.

“Договорите за помош доаѓаат во продолжение на придонесите на ЕРЦ за враќање на животот во нормала и обезбедување на жителите со нивните основни потреби”, истакна Рашид Ал Катери, шеф на тимот на ЕРЦ во Јемен на Црвеното Море.

Народот на Хаис им се заблагодари на раководството на ЕРЦ и ОАЕ за нивната неограничена поддршка и истакна дека арапската коалиција за легитимитет не штеди никакви напори да помогне во нормализирањето на животот во градовите Јемен, кои веќе се ослободени од милициите на Хутите. الهلال الأحمر الإماراتي  توزع آلاف السلال الغذائية على سكان  حيس اليمنية /4/ /Medium/ الهلال الأحمر الإماراتي  توزع آلاف السلال الغذائية على سكان  حيس اليمنية /2/ /Medium/ الهلال الأحمر الإماراتي  توزع آلاف السلال الغذائية على سكان  حيس اليمنية /1/ /Medium/

Извор:WAM / Hatem Mohamed
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 9 = fifty four