w1

(Фото) ЕРЦ ја започна кампањата под насловот “Аден заслужува“

АДЕН, 25 април, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, денеска ја започна кампањата за чистење, под слоганот “Аден е заслужува”, кој започна од Едукационата болница Ал Џумхуреја и продолжи на улицата Муала во Аден , Јемен.الهلال الأحمر الإماراتي يدشن حملة نظافة تحت شعار "عدن تستحق".  2

Локалните волонтери, заедно со претставниците на ЕРЦ во Аден, лекарите од болницата и членовите на директорот за безбедност на Аден, го исчистија болничкиот простор.

Во својот говор за време на промоцијата, Мохамед Наср Ал Шазли, потсекретар на гувернерот на Аден и шеф на ова кампања за чистење, им се заблагодари на тимот на ЕРЦ за нивниот навремен одговор и за обезбедување на потребната поддршка, додавајќи дека тридневната кампања ќе вклучи чистење болничкиот двор и улицата Муала.

Локалните волонтери ја изразија својата среќа во кампањата, која има за цел да го исчисти Аден и да ја расчисти штетата предизвикана од војната.الهلال الأحمر الإماراتي يدشن حملة نظافة تحت شعار "عدن تستحق".  1الهلال الأحمر الإماراتي يدشن حملة نظافة تحت شعار "عدن تستحق".  5الهلال الأحمر الإماراتي يدشن حملة نظافة تحت شعار "عدن تستحق".  4الهلال الأحمر الإماراتي يدشن حملة نظافة تحت شعار "عدن تستحق".  3

Извор:WAM / Рола Алгул / Нур Салман
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = six