w1

Добротворната фондација AMAF го инаугурира проектот за донации на Саиф Ал Ашрам

ДУБАИ, 25 април, 2018 година (WAM) – Фондацијата Awqaf and Minors Affairs Foundation, AMAF, официјално го отвори својот станбен и комерцијален проект за Saif Al Ashram во областа Ал Сатва во Дубаи. Приходите ќе бидат посветени на генералниот добротворен мандат на AMAF.

Говорејќи по тој повод, Али Ал Мутава, генерален секретар на АМАФ, изјавил: “Проектите како Саиф ал Ашрам се многу значајни со оглед на нивните огромни придобивки за општеството. Овој развој е наменет да биде станбена и комерцијална зграда со мешана употреба и сите станбени единици треба да се дадат под закуп. Приходите од овие единици ќе бидат посветени на општите добротворни цели и ќе им помогнат на непривилегираните и сегментите со ниски приходи да ги подобрат своите услови за живот “.

Се простира со вкупна површина од 2.500 квадратни метри и изградена површина од 5.304 квадратни метри, новиот проект вклучува две вили, секоја од нив се состои од приземје и два катови.

Ал Мутава додал: “Проектите за наследство се клучна компонента на одржливиот развој со оглед на нивниот потенцијал да генерираат високи социоекономски повратни резултати. Во AMAF, ние остануваме посветени во нашите напори за воведување на донации проекти кои ги поддржуваат плановите и програмите одобрени од нашата мудра влада. приоритет, имаме за цел да го подобриме раководството на ОАЕ во сите сектори и да придонесеме за зголемување на нејзината стабилност, безбедност и среќа “.

На инаугуративната церемонија присуствуваа голем број претставници од фондацијата.

Извор:WAM / Rola Alghoul / Rasha Abubaker
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× three = 6