izrael

Израелски војници на окупираниот Западен брег приведиле 14 Палестинци

Израелските војници на Окупираниот Западен Брег приведиле најмалку 14 Палестинци.

Во изјавата на израелската армија се наведува дека најмалку 14 Палестинци биле притворени за учество во протестите против окупацијата и наводно “обезбедување поддршка за терористички активности”.

Израелските сили често ги напаѓаат палестинските домови во Западниот Брег и Источен Ерусалим и под различни обвинувања ги приведуваат.

Во израелските затвори, во моментов има 6.500 Палестинци, вклучувајќи и 300 деца.

Извор:faktor
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 − one =