1

(Фото) ХРВАТСКА: Отворен Исламски Културен Центар – Умаг

Благодарение на нашите редовни читатели и посетители на Дубаи Портал, добивме уште една вредна-прекрасна информација, за изградба на уште една Аллахова куќа ( Исламски Културен Центар-Умаг) – Хрватска.Image may contain: indoor

Иако отварањето е извршено неколу денови наназад, сепак одлучивме и оваа вест да ја ставиме во нашата колекција на вести кои треба да ги дознаеме.

Станува збор за Исламиот центар во Умаг-Хрватска, кој беше отворен, на 28.јуни 2018, сабота, во 11.30 часот, и на тој начин тој веќе е пет-ти верски објект заедно со џамиите на хрватска.

Камен темелникот за Исламскиот културен центар поставен е пред четири години, 15.март 2014 година, а изградбата на објектот ја финансирале Мешихатот на исламската заедница во Хрватска и самите верници. Освен просториите (сали) за верски обреди, центарот располага со мултифункционална сала за клутурни настани, училници за деца, богата библиотека како и станови за претстој на имамите.Image may contain: indoorNo automatic alt text available.Image may contain: indoorImage may contain: indoorImage may contain: indoorImage may contain: indoor

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + five =