w1

(Фото/Видео) Брод на Емиратите со хуманитарна помош пристигна во Јемен

МУККАЛА, 5 мај, 2018 година (WAM) – Брод на Обединетите Арапски Емирати, кој пренесува медицински материјали, пристигна во пристаништето Мукала, како дел од напорите на земјата за поддршка на здравствениот сектор во јужномеровата провинција Шабва.

Ахмед Ал Нејади, раководител на тимот на Црвената полумесечина на Емирати во Хадрамаут, во изјавата објави дека најновите напори се дел од серија хуманитарни операции спроведени од морето за да ги реализираат проектите за олеснување, развој и здравствени проекти на ОАЕ, како дел од “Годината од Зајед “во 2018 година, за поддршка на Јемен и нејзините луѓе во различни сектори. Ваквите напори, рече Ал Нејади, помагаат да се подобри квалитетот на животот на локалното население кое се соочува со тешки хуманитарни и економски услови, како резултат на војната што ја водеа терористичките милиции на Хути во земјата.

Официјалниот претставник на ЕРС посочи дека Обединетите Арапски Емирати продолжуваат да одговараат на повиците на властите во Јемен во ослободените области за итна хуманитарна интервенција. “Обединетите Арапски Емирати помогнаа и продолжуваат да помагаат да се хранат и да обезбедат лекарска помош на илјадници семејства со сиромашни преку стотици поморски пратки и развојни проекти”, изјавил Ал Нејади.

Официјалните претставници на Шабва изразија благодарност до Обединетите Арапски Емирати, нејзиното раководство и луѓе за нивните напори на сите нивоа, особено во подобрувањето на здравствениот сектор во гувернерот.وصول سفينة إماراتية إلى ميناء المكلا تحمل مساعدات إغاثية لدعم الجانب الصحي و الإنساني بشبوة 3وصول سفينة إماراتية إلى ميناء المكلا تحمل مساعدات إغاثية لدعم الجانب الصحي و الإنساني بشبوة 1وصول سفينة إماراتية إلى ميناء المكلا تحمل مساعدات إغاثية لدعم الجانب الصحي و الإنساني بشبوة 4وصول سفينة إماراتية إلى ميناء المكلا تحمل مساعدات إغاثية لدعم الجانب الصحي و الإنساني بشبوة 5

Извор:WAM / Rasha Abubaker
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = twenty