w1

(Фото/Видео) Членови на ЕРЦ ги посетија бегалските кампови во Таиз, Јемен

ТАИЗ, 8 мај, 2018 година (ВАМ) – Екипата на Црвената полумесечина, ЕРЦ, тим во Таиз вчера посети неколку бегалски кампови во кои живеат лица кои биле раселени или насилно протерани од страна на милициите на Хутите во Даба и Асафија во округот Аш Шамајатајн, во областа Таиз.

ЕРЦ ги посети камповите за да ги процени и задоволи потребите на бегалците и овозможи потребна помош за намалување на нивните страдања. Од страна на лицата во кампот, членовите на ЕРЦ беа срдечно пречекани од нив.

Абу Бакр, претставник на кампот, го поздрави тимот на ЕРЦ, нагласувајќи ги страдањата на бегалците и нивните тешки и комплицирани услови, како и недостатокот на храна.جولة ميدانية لفريق الهلال الأحمرعلى مخيمات النازحين في تعز  للوقوف على احتياجاتهم وتلبيتها.  /Medium/ /3/جولة ميدانية لفريق الهلال الأحمرعلى مخيمات النازحين في تعز  للوقوف على احتياجاتهم وتلبيتها.  /Medium/ /4/جولة ميدانية لفريق الهلال الأحمرعلى مخيمات النازحين في تعز  للوقوف على احتياجاتهم وتلبيتها.  /Medium/ /2/

Бегалците ги пофалија напорите на ЕРЦ за да им помогнат за да ги надминат нивните услови, особено во текот на Светиот месец Рамазан, како и хуманитарните напори на Обединетите Нации за помош на Јеменскиот народ.

Извор:WAM / Rola Alghoul / MOHD AAMIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = six