polska cokolada

(Видео) Хаос на магистрала во Полска, од цистерна истекло 12 тони чоколада

Image result for Poland tank with chocolate accident

На автопатот во јужна Полска, се превртела цистерна која превезувала 12 тони течно чоколадо.

Заради несреќата, двете насоки на автопатот од Познан до Варшава биле затворени, се додека после неколку часа коловозот не бил очистен.

“Патот беше покриен со пет-сантиметарски слој на чоколада кој веднаш започна да се лади после истекувањето. Во еден момент изгледаше како огромна чоколадна табла да лежи на патот “, изјавил полициски службеник.Image result for Poland tank with chocolate accident

Возачот на цистерната заради превртувањето на цистерната, ја повредеил раката и бил префрлен во болница.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 × eight =