1

(Фото) Новопазарчанец изградил џамија во Западна Африка

Колку Санџаклиите се  мерхамети луѓе, сведочат и овие фотографии кои мора да ги погледнете…
32170079 251856162054102 4910756282148847616 n
Новопазарачанецот Јусуф Халиловиќ изградил џамија во Западна Африка, во државата Гамбија …
32105605 251856222054096 5465443629025722368 n
85% од населението на оваа сиромашна, колонијална земја се муслимани. Муслиманите кои живеат и тоа во многу скромни услови …
32104662 251856142054104 4913914783918456832 n
Јусуф и неговото семејство изградија џамија и неколку бунари со чиста вода за пиење, и ги направија овие луѓе среќни пред доаѓањето на светиот месец Рамазан.
32149477 251856125387439 801614435587194880 n
На една од фотографиите може да види џума намаз во ова џамија на 4 мај, додека на другата се забележуваат босонози деца пред бунарите и нивната радост додека добиваат вода за пиење …
32116271 251856182054100 1622936088093917184 n32207847 251856312054087 1128902814832001024 n32149123 251856202054098 3996197787363442688 nLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − = one