w1

ЕРЦ обезбедува итна помош за раселените лица во Таиз, Јемен

ТАИЗ, Јемен, 12-ти мај, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емирати, ЕРЦ, денеска достави итна помош за раселените и присилно раселените лица во Ал Кадах, Даба и Асафија, во југозападниот дел на Таиз, по истрагата , спроведена минатата недела, за да одговори на потребите на раселените лица во тие области."الهلال الأحمر" يقدم مساعدات عاجلة للنازحين في تعز مع قدوم شهر رمضان. 6

Овој чекор, кој е дел од иницијативите на ЕРЦ во Годината на Зајед, вклучува дистрибуција на 1.000 пакети на храна, кампови и инвалидски колички за лицата со посебни потреби и постарите лица.

Ихаб Ал Дабали, претставник на ЕРЦ во Таиз, изјави дека овие проекти се дел од напорите на Обединетите Арапски Емирати за поддршка на луѓето од Таиз, олеснување на нивното страдање и задоволување на нивните итни потреби, особено со доаѓањето на Светиот месец на Рамазан."الهلال الأحمر" يقدم مساعدات عاجلة للنازحين في تعز مع قدوم شهر رمضان. 7"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات عاجلة للنازحين في تعز مع قدوم شهر رمضان. 5"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات عاجلة للنازحين في تعز مع قدوم شهر رمضان. 1"الهلال الأحمر" يقدم مساعدات عاجلة للنازحين في تعز مع قدوم شهر رمضان. 4

Извор:WAM / Rola Alghoul / MOH AAMIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 − one =