w1

Амбасадата на Емиратите во Букурешт го започна Рамазанскиот проект

БУКУРЕШТ, 12 мај, 2018 (ВАМ) – Амбасадата на Обединетите Арапски Емирати во Букурешт, под надзор на Ахмед Абдулах Ал Матроши, амбасадор на ОАЕ во Романија, ќе го спонзорира проектот Рамадан Ифтар за време на Светиот месец Рамазан.

Проектот ќе биде имплементиран од страна на Емирати Црвената полумесечина во џамиите и училиштата на муслиманските заедници во Романија.

Извор:WAM / Rola Alghoul / MOH AAMIR
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 6