w1

ЕРЦ организираше трета масовна венчавка за 2.400 невести и младоженци во Мукала, Јемен

АЛ МУКАЛА, 11 мај, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина на Емирати, во четвртокот, организираше венчавка на третата група во Ал Мукала, Мухамед Хадрам, како дел од Неговото Височество шеик Мохамад бин Зајед Ал Нахјан, Престолонаследникот на Абу Даби и Врховниот командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати, ќе одржат серија свадби за да добијат 2.400 невести и младоженци во осум провинции во Јемен.برعاية محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي ينظم العرس الجماعي الثالث في المكلا . 4

На настанот присуствуваа генерал-мајорот Фарај Салмен Ал Бахсани, гувернерот на Хадрамаут и делегацијата на ЕРЦ.

H.H. Шеик Хамдан бин Зајед Ал Нахјан, претставник на владата во регионот Ал Дафра и претседателот на РКЕ, рече дека иницијативата на Неговото височество Шеик Мохамед бин Зајед е дел од напорите на Обединетите Арапски Емирати да ги обезбедат целокупните потреби на Јемен и да ја прослават 100-годишнината од раѓањето на таткото-основач, починатиот шеик Зајед бин Султан Ал Нахјан.

“Овој тип на иницијатива ја одразува определбата на раководството на Обединетите Арапски Емирати да го следи наследството на Шеик Зајед и да го поддржат народот во Јемен и да ги исполнат нивните барања”, додаде Шеик Хамдан.

Масовните свадби, исто така, ја истакнуваат желбата на раководството да ја задржат социјалната и психолошката стабилност на младите, за да можат да придонесат за развој и реконструкција на нивната земја, додаде тој.

Др. Мохамед Атеек Ал Фалахи, генерален секретар на ЕРЦ, рече дека агенцијата Емирати работи според добро разработениот план за спроведување на директивите на неговото височество Шеик Мохамед.

Ал Фалахи додаде дека тешките економски услови во Јемен ги спречуваат младите да се венчаат, додека иницијативата има за цел да постигне цела низа цели, вклучително и намалување на трошоците за бракот и промовирање на социјалната солидарност.

“Иницијативата ја истакнува свеста на раководството на Обединетите нации за хуманитарните, социјалните и економските услови во Јемен, како и подготвеноста за решавање на предизвиците со кои се соочува младинската младина во Јемен, за да ги остварат своите аспирации за стабилен и пристоен општествен живот”, истакна тој.برعاية محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي ينظم العرس الجماعي الثالث في المكلا . 1

Тој, исто така, истакна дека масовните свадби веќе се организирани во Hadramaut, Аден и Сокотра, додека во тек се подготовки за слични церемонии во Таиз, Абан, Дале, Лахеј, Шабва и Моха.

“И покрај овие тешки услови во Јемен, овие масовни свадби ја обновуваат надежта и даваат радост”, додаде тој.

Генерал-мајорот Ал Бахсани изрази благодарност до владата и луѓето од Хадрамаут до Х.Х. Шеик Мохамед за неговата великодушна иницијатива, која ги одразува длабоките и цврсти односи меѓу ОАЕ и Јемен и помага да се постигне социјална и психолошка стабилност.

Заблагодарувајќи се на шеикот Хамдан, тој истакна дека РКЕ се издвојува од другите хуманитарни организации, преку спроведување програми во областите на развој, градежништво, домување, образование и здравство.برعاية محمد بن زايد .. الهلال الأحمر الإماراتي ينظم العرس الجماعي الثالث في المكلا . 2

Локалните корисници изразија благодарност до лидерот на Обединетите Арапски Емирати за враќање на насмевката на нивните лица преку нејзината социјална иницијатива.

Извор:WAM / Tariq alfaham
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× two = 10