dzamija

Доаѓа мубарем месец Рамазан: Вторник првата теравија, а среда првиот ден на пост

Првиот ден од месецот Рамазан, е во среда, на 16 мај, а првата теравиja-намаз, заедничка ноќна молитва на муслиманите карактеристични за месецот на постот, ќе биде клањана во вторник.

Image result for ramadan kareem 2018

 

 

 

Исто така се известуваат верниците дека првиот ден на пост од месецот Рамазан, според Таквимот на Ријасетот во Македонија ќе биде во среда, на 16 мај 2018 година, а дека првата теравија намаз ќе се клања, во вторник, 15 мај 2018 година.

“По тој повод,администрацијата на Дубаи Портал ја користи можноста на сите верници и вернички, да им го честита претстојниот мубарек месец Рамазан, со желба да го испостат во намаз и Господов ризалук (задоволство), семејна среќа и џемаатска солидарност”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = zero