ХАЈАТ ЗА ДУБАИ ПОРТАЛ: За проектот изградба на Културниот центар “Реџеп Тајип Ердоган“ и нашите активности.

0

Имајќи ги во предвид една од на низата на проекти кои Хуманитарното Здружение Хајат од кичево, заедно со своите активности веќе ги спроведува на територијата на Општина Кичево, какои и надвор од неа и Р.Македонија, имавме можност накратко да поразговараме и запознаеме со нивните активности, како и следниот предизвик за ова здружение, предизвик кој се однесува на реализација на проектот за изградба на Културен Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ – во Кичево, како и започнувањето на последните подготовки-проекти  за изградба на вакви културни центтри во Скопје и Струшкиот регион.

Во нашиот разговор се осврнавме на сите потребни иннформации околу реализацијата на овој проект, кој веќе ги има завршено сите подготовки ( техничка документација, локација, финансирање) и добиено сите дозволи , така да преостанува уште  да се донесе одлука за започнување на неговата реализација, односно изградба (поставување на камен темелник) на овој наш значаен, објект, како за нас, така и за жителите на останатите градови каде што наскоро се очекува да бидат изградени уште два вакви Културни центри, ни беше изјавено од страна на представници на ова здружение.

А, ние почитувани, во продолжение ви го пренесуваме нашиот разговор со претседателката на женскиот одбор на здружението Хајат, г-ѓа Амина Канзо и Нуредин Сулејманоски потпретседател на здружението.

(Верзија на Турски јазик)

Емисијата ја водеа:

1.Мехида Демишоска – водителка Дубаи Портал

2.Нелифер Арсланоска – водителка

3.Исо Демишоски – водител и уредник

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име