Од вредните раце на семејството Јашари за Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“

0

Имајќи го во предвид почетокот на реализацијата на проектот изградба на Културниот Центар “Реџеп Тајип Ердоган“ во град Кичево, проект во реализација на Хуманитарното здружение ХАЈАТ – Кичево, како и најавата за веќе започнување на подготовки за реализација и изградба на вакви културни центри во Скопје и Струшкиот регион, имавме можност да поразговараме со семејството Јашари од населба Гостиражни – Прилепско, од чии раце преку резбата на дрво ќе се украсува новиот Културен Центар “Реџеп Тајип Ердоган“, како внатрешниот дел, така и надворешниот дел и така зачува старата архитектира и амбиенот како во неговата внатрешност, така и околу него.

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име