paragvaj

И амбасадата на Парагвај наскоро се сели во Ерусалим

Владата на Парагвај соопшти дека претседателот Хорацио Картес следната недела во Ерусалим ќе отвори нова амбасада на ова земја во Израел, откако вакви чекори презедоа претходно  САД и Гватемала. Портпаролот на владата соопштил  дека претседателот ќе тргне на пат во саботата 19-ти мај.

Одлуката беше донесена помалку од два месеци пред Марио Абдо Бенитез да го замени Картис како шеф на државата по победата на изборите.

Новоизбраниот претседател изјавил дека не бил консултиран кога донел одлука за амбасадата, објави АП.

Извор:(Vijesti / SRNA)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = twenty