ФК Сараево и “Туркиш ерлајнс” на граѓаните им делеа…топли сомуни по повод месец рамазан,освен жителите на Сараево, топли сомуни добиле и бројни туристи и мигранти кои се затекнале во Башчаршијата …

АТРАКЦИЈА, ДОБРА ИДЕА И ПОМОШ ЗА МНОГУМИНА ФК Сараево и нивниот генерален спонзор “Туркиш ерлајнс” денеска кај Себиља организираа поделба на сомуни по повод месецот Рамазан …

На граѓаните, кои срдечно и топло ја поздравија оваа активност, сомуните ги делеле претставниците и фудбалерите на ФК Сараево и лидерите на Turkish Airlines.

На сомуните посебно се израдувале децата кои во тој момент се нашле кај Себиљ.

Директорот на авиокомпанијата “Туркиш ерлајнс” во Сараево, Ахмет Салих Кансу, изјави дека на овој начин сакале со граѓаните да го одбележат месецот Рамазан.

“Заедно со ФК Сараево, чии сме генерален спонзор, ја извршуваме оваа активност. Колку што можеме да видиме, тоа навистина им се допаднало на граѓаните. Тие земаат сомуни додека одат дома на ифтар. Тоа е многу убав настан “, изјавил Кансу.

Анела Потура, маркетинг директор на ФК Сараево, изјавил дека на овој начин сакале да ја одбележат соработката со Turkish Airlines.

“Досега имавме неколку заеднички акции. Со оглед дека е месец рамазан, сакавме на граѓаните да им поделиме сомуни и да им го честитаме на рамазан “, рече Потура.

“Со оваа активност, фудбалскиот клуб Сараево и генералниот спонзор на клубот на сите постачи во Сараево и Босна и Херцеговина да им посака пријатен пост. РАМЗАН ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН! “, Беше објавено од клубот …

Извор:iBalkan.net

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Ве молиме внесете го вашиот коментар
Ве молам ставете го вашето име