Порака на претседателот Ердоган по повод Рамазан Бајрам

0

Во пораката по повод утрешниот Рамазан Бајрам, Ердоган рече дека е завршен уште еден Рамазан, на кого почетокот му е милост, средината  простувањето и крајот спасување од вечното мачење.

Посакувам празникот Рамазан бајрам на сите луѓе да им донесе многу среќа  благодет и да внимаваат на сообраќајните правила. то ги предупреди и оние што се подготвуваат да патуваат овие денови за да се усогласат со сообраќајните правила.

Ердоган: “Го молам Аллах да ги дочекате деновите на Бајрам во љубов, братство, просперитет. Сакам овој Бајрам, пред сѐ, на исламскиот свет, а потоа и на целото човештво да му донесе хаир.” Ви упатувам искрени селами и ви го честитам Рамазан Бајрам“