Ариф еф. Рамадани со порака по повод новата Хиџретска 1440 година

0

По повод новата Хиџретска 1440 година, г-дин Ариф еф.Рамадани, имам во долна џамија на населба Октиси, во краток разговор со нас, по повод свеченоста оддржана во оваа џамија, а се однесува на овој настан, значаен датум во пресметување на времето на муслиманите, на сите припадници од исламска веросиповед им посака, задравје, благосостојба и среќа, како и тоа, нека Возвишениот Аллах џ.ш им помогне во остварување на нивните ниети, и нека оваа нова 1440 Хиџретска година биде и година на успеси кај муслиманите, нивните семејства,роднини и пријатели.