Бугарскиот премиер Борисов во посета на Обединетите Арапски Емирати

0
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - October 21, 2018: HH Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan Crown Prince of Abu Dhabi Deputy Supreme Commander of the UAE Armed Forces (front R) and HE Boyko Borisov, Prime Minister of Bulgaria (front L), stand for the national anthem, during a reception held at the Presidential Palace. Seen with HE Staff Major General Pilot Abdullah Al Hashmi, Executive Director of Strategic Analysis, UAE Ministry of Defence (back L). ( Mohamed Al Hammadi / Crown Prince Court - Abu Dhabi ) ---

АБУ ДААБИ, 21 октомври 2018 година (ВАМ) – Неговото височество шеикот Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, принцот од Абу Даби и заменик-врховен командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати, денес го прими бугарски премиер Бојко Борисов, кој ќе претстојува во посета на ОАЕ.ظ…ط­ظ…ط¯ ط¨ظ† ط²ط§ظٹط¯ ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ط±ط¦ظٹط³ ظˆط²ط±ط§ط، ط¨ظ„ط؛ط§ط±ظٹط§. 3

Бугарскиот премиер пред претседателската палата бвеше пречекан со интонирање на националната химна на Бугарија и Емиратите, проследено со поздрав од страна на војската на ОАЕ.ظ…ط­ظ…ط¯ ط¨ظ† ط²ط§ظٹط¯ ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ط±ط¦ظٹط³ ظˆط²ط±ط§ط، ط¨ظ„ط؛ط§ط±ظٹط§. 4

Бојко Борисов покрај Шеикот, беше пречекан и од  министри и високи функционери, додека Неговото Височество Шеик Мохамед бин Зајед ги поздрави бугарските претставници кои го придружуваа бугарскиот премиер.

Меѓу највисоките претставници на ОАЕ кои го поздравија Борисов беа Х.Х. Шеик Тахнун бин Мохамед Ал Нахјан, претставник на Абу Даби во регионот Ал Ал Аин; Х.Х. Шеик Хазза бин Зајед Ал Нахјан, заменик-претседател на Извршниот совет на Абу Даби; Х.Х. потполковник Шеик Саиф бен Зајед Ал Нахјан, заменик премиер и министер за внатрешни работи; Шеик Диаб бин Тахнун бин Мохамед Ал Нахјан; Шеик Калифа бен Тахун бин Мохамед Ал Нахјан, извршен директор на Канцеларијата на семејствата на мачениците во притворскиот суд во Абу Даби; Ахмед Јума Ал За’аби, министер за Сојузна врховен совет во Министерството за претседателски прашања; Оуд бинт Калфан Ал Руми, државен министер за среќа и благосостојба; Заки Нусеибех, државен министер; Омар бин Султан Ал Олама, државен министер за наука и технологија; Ахмед Али Ал Саег, државен министер; и голем број високи функционери.ظ…ط­ظ…ط¯ ط¨ظ† ط²ط§ظٹط¯ ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ط±ط¦ظٹط³ ظˆط²ط±ط§ط، ط¨ظ„ط؛ط§ط±ظٹط§. 5

Бугарскиот премиер е придружуван од високо-министерска делегација составена од Екатерина Захариева, заменик премиер за судски реформи и министер за надворешни работи; и Владислав Иванов Горанов, министер за финансии.

Извор:WAM / Tariq alfaham / Нур Салман