Младите од Таиз со уникатни уметнички дела изразија благодарност до ОАЕ и Црвената Полумесечина

0

Младите Таиз се изразуваат благодарение на РКЕ со уникатни уметнички дела

ТАИЗ, 21 октомври 2018 година (WAM) – Повеќе од 400 младинци од Јемен изработаа уникатно уметничко дело кое содржеше голем број пораки на арапски и на англиски јазик, изразувајќи благодарност до Црвената полумесечина на Емирати, за нејзините напори во Таиз и Јемен.شباب تعز يرسمون لوحة بشرية فريدة لهيئة الهلال الأحمر عرفانا بجهودها لإغاثة محافظتهم. 3

Настанот се совпадна со Светскиот ден на храната што се одржува на 16 октомври секоја година.

Младите волонтери формираа човечки синџири кои носеа храна од планините Ал Масхаб во западниот дел на Таиз до целните области. Човечките синџири, кои се сметаат за најдолги во Јемен, беа демонстрации против опсадата на милициите на Хути, кои Таиз страдаше во последниве неколку години.

ЕРЦ дистрибуира 1.500 пакети за храна, како и основна роба за Јеменските семејства во Западен Таиз, од кои корист имаат повеќе 10.500 Јеменски граѓани, од кои повеќето се жени, деца и постари лица.شباب تعز يرسمون لوحة بشرية فريدة لهيئة الهلال الأحمر عرفانا بجهودها لإغاثة محافظتهم. 2

Дистрибуцијата на пакети за храна се одвиваше во областите кои беа најмногу погодени од опсадата на Хати.

Корисниците на помошта изразија благодарност и благодарност до Обединетите Арапски Емирати и нејзината хуманитарна рака, ЕРЦ, кои се спротивставија на пречките за постигнување на сите области кои страдаат од тешките хуманитарни услови.شباب تعز يرسمون لوحة بشرية فريدة لهيئة الهلال الأحمر عرفانا بجهودها لإغاثة محافظتهم. 1

Извор:WAM / Esraa Ismail / Nour Salman