ЕРЦ дистрибуира помош во храна во Тарим, Јемен

0

Тарим, Јемен, 31 октомври, 2018 година (ВАМ) – Црвената полумесечина од Емиратите, ЕРЦ, дистрибуира помош во храна во Тарим во јужниот дел на Хадрамут, како дел од тековните напори за подобрување на условите за живот и олеснување на страдањата на јеменскиот народ. " ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± " ظٹظˆط²ط¹ ظ…ط³ط§ط¹ط¯ط§طھ ط؛ط°ط§ط¦ظٹط© ط¹ظ„ظ‰ ط£ظ‡ط§ظ„ظٹ ظ‚ط³ظ… ط¨ظ…ط¯ظٹط±ظٹط© طھط±ظٹظ… ط¨ط­ط¶ط±ظ…ظˆطھ. 3

ЕРЦ дистрибуираше 250 пакети со храна до 1250 семејства кои ја пофалија континуираната поддршка на ОАЕ за Јемен и нејзините луѓе, во пресрет на тешката хуманитарна ситуација предизвикана од војната предизвикана од страна на иранската милиција Хути.

Од почетокот на “Годината на Зајед 2018”, 23.586 пакети со храна беа дистрибуирани во Хадрамаут, помагајќи им на 117.932 лица. " ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± " ظٹظˆط²ط¹ ظ…ط³ط§ط¹ط¯ط§طھ ط؛ط°ط§ط¦ظٹط© ط¹ظ„ظ‰ ط£ظ‡ط§ظ„ظٹ ظ‚ط³ظ… ط¨ظ…ط¯ظٹط±ظٹط© طھط±ظٹظ… ط¨ط­ط¶ط±ظ…ظˆطھ. 4

Извор:WAM / Rola Alghoul / Rasha Abubaker