(Видео) Мохаммед бин Рашид го прими потпредседателот на Гана

0

ДУБАИ, 5 ноември 2018 година (WAM) – Неговото Височество Шеик Мохамед бин Рашид Ал Мактум, потпретседател, премиер и владетел на Дубаи, денес го прими заменик-претседателот на Гана, Махамуду Бавумиа и неговата придружна делегација.
Неговото височество го поздрави потпретседателот на Гана, посакувајќи му успех за време на неговата посета на ОАЕ.

За време на состанокот, Бавумиа на шеикот Мохамед бин Рашид му предаде писмо од  претседателот Нана Акуфо-Аддо од Гана, во кое претседателот ги пренесе своите најдобри желби и во напредувањето и развојот на ОАЕ и нејзиниот народ. Во писмото, исто така, се детално објаснети желбите на Претседателот на Гана за билатералните односи меѓу двете земји за просперитет и развој.

g /1/ /Medium/
На состанокот покрај Х.Х. Шеик Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, присутни беа и Престолонаследникот на Дубаи и Претседател на Дубаи извршниот совет и Х.Х. Шеик Мактум бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, заменик раководител на Дубаи.
На состанокот присуствуваше и шеикот Ахмед бин Саид Ал Мактум, претседател на Дубаи за цивилно воздухопловство и главен извршен директор на Групацијата Емирати, шеикот Ахмед бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, претседател на фондацијата Мухамед бин Рашид Ал Мактум, ХХ Шеик Мансур Бин Мухамед бин Рашид Ал Мактум, Мохамед бин Абдулах ал Гергави, министер за кабинетот и иднината, Рим бин Ибрахим Ал Хашеми, државен министер за меѓународна соработка, Мохамед Ибрахим Ал Шаибани, генерален директор на Судскиот совет на Дубаи, Калифа Саид Сулајман, генерален директор на одделот за протокол за протокол и угостителство во Дубаи, и Ал Хаџи Ахмад Рамадан, амбасадор на Гана во ОАЕ.

Извор:WAM / Nour Salman / Rasha Abubaker