МАРИБОР: Во експлозија на плин повредени пет лица

0

Пет лица биле повредени, од кои едно потешко, во експлозија која денес попладне во населба во Марибор ја предизвика природен гас.

Според првите проценки на пожарникарите кои интервенирале и изгаснале пожарот, во петкатна зграда каде што се случила експлозијата, уништена најмалку 15 станови, но изградбата и стабилноста на зградата не се загрозени, известува Хина.

Објектот е евакуиран и ќе може да се обнови, а во тек е згрижување на станарите и детален преглед на зградата и станот во кој се случила експлозијата и пожарот.

Извор:faktor